Kuala Lumpur: dagboek


DAG 1 / 27-12-2013

Een lange dag lag in het verschiet, want er hoefde pas om 20.50 gevlogen te worden. Na overdag nog even de laatste zaken geregeld te hebben werd ik door pa, ma en broer weggebracht. Op Schiphol het welgebruikelijke. Saucijsje, bakje koffie, rond koekeloeren en zenuwachtig en onwennig slap geleuter. Dat rondslenteren hoeft van mij niet echt, maar nog even gezellig was het wel. Vervolgens voorbjj de paspoortcontrole, want de verdere douane aangelegenheden gebeurden pas aan de gate. Eenmaal in het vliegtuig kwam er nog een uur vertraging bij wegens laatkomers. Na een vlucht van iets meer dan elf uur kwam ik dan eindelijk op Maleisisch grondgebied. Ik heb nauwelijks geslapen. Tijdsverschil met Nederland bedraagt zeven uur.

DAG 2 / 28–12–2013

Rond de klok van vier uur in de middag was ik dan aangekomen op het immense vliegveld van Kuala Lumpur. Eerst met een treintje naar het hoofdgebouw, voorbij de douane en de noodzakelijke stempel laten zetten. Op mijn bagage hoefde ik niet lang te wachten en was een taxi zo geregeld. De taxichauffeur zette mij bij het politiebureau, aan de rand van het populaire Chinatown. Zo stond het ook op de boekingsvesiging, met daarbij nog een paar straatnamen en het extra gegeven `op de hoek`. Nu alleen nog de juiste hoek vinden, wat slechts een kwartiertje duurde. The Travel Hub bleek op Hostelbookers een uitstekend gewaardeerde slaapplaats, dus dat leek me een goed begin. Ik deel hier een slaapzaal met nog elf anderen die overal vandaan komen.

P1010153

Terwijl ik incheckte vormde zich een groepje om ergens te gaan eten, waarvoor ik ook werd meegevraagd terwijl iknog niemand kende. Zo leerde ik die eerste avond gelijk wat mensen kennen, waaronder een Fin (Miro), Taiwannees (Frank), Nieuw Zeelander (Nick), een Japanner wiens naam ik absoluut niet meester kon woorden en een Thaise wiens naam ik vergeten ben. We gingen eten in Chinatown. Niet in een restaurant, maar een eethal. Nouja, eerder een freetschuur. Op een bord staan weet ik hoeveel fotos van uiteenlopende gerechten, waarvan je er een aanwijst. Vijf minuten later heb je eten voor je neus. Daarna nog wat alcoholische versnaperingen genuttigd in de Rooftopbar, waarbij we vanaf de zijkant keken op de Petronas Towers.

DAG 3 / 29-12-2013

Vanmorgen na heerlijk geslapen te hebben wakker geworden. Het zijn maar kleine dekentjes waar je onder ligt. Ik pas er niet eens onder. Het ontbijt bestaat uit vier geroosterde boterhammen en twee bakken koffie. Miro was ook al op, want hij ging met de bus verder naar Georgetown. Zo werd er nog wat slap nageleuterd over uiteenlopende zaken. Bij de metro nog even handen geschud en zo gingen we ieder onze eigen weg. Ik ging naar de zogenaamde Batu Caves. Grotten met daarin tempels. Best aardig, maar achteraf had ik niks gemist als ik er niet was geweest.

P1010412

Daarna met de metro naar KLCC, het centrum met de wereldberoemde Petronas Twintowers. De torens ben ik niet ingeweest. Wel heb ik het bijbehorende winkelcentrum totoo de vierkante centimeter uitgeplozen. Omdat de torens `s avonds veel mooier zijn wikde ik blijven. Maar dan had ik nog zeker vier uur te vullen totde duisternis. Aangezien er in dit winkelcentrum een bioscoop zit besloot ik om dan maar voor drie Euro naar De Hobbit 2 te gaan zitten gluren. Was ik toch alweer drie van de vier uur kwijt. Daarna nog een biertje en werd het om zeven uur snel donker. Na de nodige kiekjes geschoten te hebben en nog even gssproken te hebben met een Cambodjaan die in de stad was voor een conferentie ten behoeve van zijn studie in Bangkok.

Om half tien was ik weer in het hostel. Waar de meesten Engels voetbal zaten te kijken. Eerst even gedouched en me daarna bij het gezelschap gevoegd. Wel reuze gezellig zo`n hostel. Eigenlijk was alleen de heenvlucht voor mezelf. Verder ben ik omringd door allerlei leuke mensen. Overdag doet ieder zijn of haar eigen ding. Later op de dag is er tijd voor gezamenlijke aangelegenheden.

DAG 4 / 30-12-2013

Vandaag een rustige dag om de voet een beetje te laten bijkomen, want gister heb ik veel gelopen. Na vannochtend heb ik wel de meest belangrijke dingen gezien en heb ik nog ruim twee dagen voor mezelf. Ik heb nog wat rondgeslenterd over de markt in de centrale markt en de markt in China Town. Ook nog wat oude gebouwen gezien, verder niks spectaculairs.

DAG 5 / 31-12-2013

Vandaag heb ik eigenlijk ook niks gedaan, buiten eten, drinken en een boekje lezen. De actie begon na ee simpele bbq van chickenwings pas om tien jur `s avonds. Met een man of vijftien gingen we naar de Petronas Towers. Daar was uiteindelijk een menigte van rond de driehonderdduizend mensen op de been. In de drukte viel onze groep dan ook snel in twee delen. Ik bleef in totaal met acht, met drie Amerikanen, twee Australiërs, een Duitser (Sebastian) en een Poolse (Julia). Na het aftellen en niet bijster bijzondere vuurwerk terug naar het hostel, waar het nog even gezellig napraten was en contactgegevens uitwisselen.

P1010455

DAG 6 / 1-1-2014

Eigenlijk had ik vandaag ook niks gepland, maar wegens de blauwe lucht ben ik toch maar even teruggegaan naar de torens. Op de foto blijft een blauwe lucht toch fraaier dan een grijze. Daarna nog naar de populaire wijk Bukit Bintang, waar diverse shopping malls en ander vertier aanwezig zijn. Na de lunch weer terug naar Chinatown en een souvenirtje gekocht. Dit brengt de periide in Kuala Lumpur tot een eind. Het was buitengewoon gezellig en een mooie tijd met veel lekker eten en het ontmoeten van tal van leuke mensen. Morgen naar het Thaise Chiang Mai.

Categorieën:Azië, Kuala Lumpur, Myanmar & Thailand 2014Tags:

1 reactie

  1. Ha die Erik,
    Wat gaat de tijd toch snel. Zo zie ik jou met een camera op het feest van jouw moeder en nu zit je alweer in het buitenland. Mooie foto’s van die “Twintowers!” Ik blijf je volgen hoor en pas goed op jezelf!!
    Groet,
    Alies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s