Treinreis India 2015: Route, agenda, etappes


Donderdag 1 januari 2015 verlaat ik Nederland voor een nieuw verblijf in Azië. Deze keer gaat de reis naar India, waar ik 61 dagen ga rondreizen. Of beter gezegd, ga leven. Tussen de grote steden verplaats ik mezelf per trein, dwars door de noorderlijke helft van het immens grote India. Maandag 2 maart 2015 ben ik weer terug op Nederlandse bodem.

P1070769

Data: 1 januari t/m 2 maart 2015
Primaire vervoersmiddel: trein
Aantal kilometers: 6432
Aantal stations: 152
Aantal treinuren: 127,8 (zonder vertraging!!)
Aantal steden: 16

India is na China het meest bevolkte land ter wereld. Maar liefst 1,3 miljard Indiërs wonen op een oppervlakte van bijna 3,3 miljoen vierkante kilometer. India is qua grote het zevende land ter wereld.

Ter illustratie: India is drie keer zo klein als China, maar heeft bijna net zoveel inwoners. Het Zuid-Aziatische schiereiland is 79 keer groter dan Nederland en het is er 4,5 uur later. India grenst aan Myanmar, Bangladesh, Nepal, Bhutan, China en Pakistan.

Reisagenda

Treinetappes heb ik vanuit Nederland al moeten boeken, aangezien deze anders zijn uitverkocht. Dit betekent dat de hele trip al nagenoeg definitief is. Zestien steden zal ik tijdens mijn verblijf in India passeren. Wat ik daar allemaal ga doen, dat zie ik daar wel. Niets moet, en alles mag. Wel weet ik al hoelang ik waar zal verblijven.

P1070764

P1070770

Treinetappes

Zeventien treinetappes zijn nodig om me door noorderlijk India te verplaatsen. Ik maak zoveel mogelijk gebruik van een zo laag mogelijke klasse. Want het schijnt: hoe lager de klasse, hoe meer India je tegenkomt. Niet altijd even comfortabel, maar dat is ook niet waarvoor ik naar India ga.

P1070771

Proef

Van tijd tot tijd zal ik danig op de proef gesteld worden, zal ik mezelf ook zeker meerdere keren tegen komen en zal zoals gebruikelijk de reis niet volledig gaan zoals ik op voorhand plan. Is ook niet erg. Veel van wat is gepland, is ook kosteloos te annuleren, zodat ik hier en daar toch op welke manier dan ook in kan grijpen of bij kan sturen.

Overnachtingen

Overnachten doe ik bij voorkeur in hostels, maar in sommige steden moet ik toch echt richting een hotel. Toch wel handig, denk ik, om af en toe een kamer voor jezelf te hebben om de accu een beetje op te laden.

Op deze website hou ik jullie van al mijn avonturen op de hoogte. Wie mij op Facebook heeft, krijgt automatisch melding van een nieuw geplaatst verhaal.

Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!!!

Categorieën:Azië, India, India 2015Tags: , ,

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s