India 2016: Route en dagschema


Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar (2015) ben ik verslaafd geraakt aan, voor mij, het meest fascinerende land op aarde. Even werd er geflirt met andere bestemmingen, maar de lokroep bleek te sterk. Maar wat graag wilde ik terug naar India. En dat gaat dan ook gebeuren. Zaterdag 2 januari stap ik in het vliegtuig om via Zurich naar Mumbai te vliegen. In dit bericht zijn de route en het dagschema te vinden.

Acht weken na vertrek in Mumbai is dezelfde stad de finishplaats, want zaterdag 27 februari vlieg ik, ook weer via Zurich, terug naar Nederland. Vanuit Mumbai gaat het langs de westkust via Goa en Kerala naar het meest zuidelijke puntje van het land. Vervolgens gaat de reis richting Chennai, om daarna grofweg via Bangalore en Hyderabad langzaam terug te reizen richting Mumbai. Ook deze reis zal ik per trein volbrengen. Iets korter dan de ruim 6800 kilometer lange eerste trip door India, maar met 5292 kilometer nog buitengewoon fors.

India is na China het meest bevolkte land ter wereld. Maar liefst 1,3 miljard Indiërs wonen op een oppervlakte van bijna 3,3 miljoen vierkante kilometer. India is qua grote het zevende land ter wereld. Ter illustratie: India is drie keer zo klein als China, maar heeft bijna net zoveel inwoners. Het Zuid-Aziatische schiereiland is 79 keer groter dan Nederland en het is er 4,5 uur later. India grenst aan Myanmar, Bangladesh, Nepal, Bhutan, China en Pakistan.

De route die ik voor ogen heb.

De route die ik voor ogen heb.

Dagschema deel 1.

Dagschema deel 1.

Dagschema deel 2.

Dagschema deel 2.

Categorieën:India

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: